Grote verkeerscontrole Apeldoorn

Geplaatst op 21 januari 2011, om 12:59 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdagmiddag en –avond 20 januari samen met de Douane, Belastingdienst, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en Rijkswaterstaat een grote verkeerscontrole gehouden in Apeldoorn.

De controle is gehouden aan de Burg. Roosmale Nepveulaan, de J.C. Wilslaan en de Sprengenweg. Aan de J.C. Wilslaan zijn er 1771 bestuurders op snelheid gecontroleerd, slechts 19 reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid op deze 80-kilometerweg was 102 km/h. Op de J.C. Wilslaan gebeuren regelmatig ongelukken, de politie hoopt met deze controle bij te dragen aan het terugdringen van de snelheid zodat de kans op een ongeluk kleiner wordt. Aan de Sprengenweg is er ter hoogte van de school op snelheid gecontroleerd. Van de 659 weggebruikers reden er 39 te hard. De hoogst gemeten was 98 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan. Deze controle is gehouden om bij te dragen aan de veiligheid van de schoolgaande jeugd.

Algemene controle

Aan de Burgemeester Van Rosmalen Nepveulaan is een algemene controle gehouden. Bestuurders van de toegangsweg naar Apeldoorn zijn op tal van overtredingen gecontroleerd. 78 weggebruikers kregen een bekeuring voor onder andere het niet dragen van de gordel, gladde banden, defecte verlichting en rijden zonder rijbewijs. De wegenwacht van de ANWB was bij de controle aanwezig en heeft vijftig lampen verwisseld. De bestuurders moesten blazen echter bleek er niemand gedronken te hebben. Van Veilig Verkeer Nederland kregen de bestuurders een BOB-sleutelhanger.

Automatic Number Plate Recognition
Bij de controle is een ANPR-voertuig ingezet. Dit voertuig scant de kentekens van passerende auto’s, motoren of bromfietsen of zij voorkomen in politieregisters. Eén bestuurder bleek tijdens een rijontzegging te rijden. Twee kentekens stonden gesignaleerd in verband met een openstaande boete en van één katvanger is de auto in beslag genomen.