Hennepkwekerijen ontmanteld - GelreNieuws.nl

Hennepkwekerijen ontmanteld

Geplaatst op 21 januari 2011, om 19:59 uur

TERBORG/DIDAM – Afgelopen week zijn in Terborg en Didam 3 hennepkwekerijen ontmanteld. In Terborg zijn twee verdachten aangehouden.

Woensdagmiddag 19 januari is bij een onderzoek in een bedrijfspand aan de Parallelweg in Didam een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In de kwekerij stonden bijna 1200 planten.

Donderdag 20 januari zijn twee hennepkwekerijen ontmanteld in Terborg. Woensdagochtend werd als eerste een onderzoek ingesteld in een woning aan de Prins Willem-Alexanderstraat. Hier werd een kwekerij aangetroffen met 760 planten. In de woning werden twee mannen aangetroffen, 27 en 29 jaar oud, beide afkomstig uit Terborg. Beide zijn donderdag aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Naar aanleiding van het onderzoek in deze woning, werd ook een onderzoek ingesteld in een woning aan de Oranjehof in Terborg. In deze woning werd wel een kwekerij aangetroffen, maar deze was op dat moment niet in gebruik.

Bij de drie kwekerijen is alle apparatuur in beslag genomen, en bij de in werking zijnde kwekerijen ook de planten. Alles is meteen afgevoerd en vernietigd. Bij de in werking zijnde kwekerijen was in beide gevallen vermoedelijk ook sprake van het illegaal aftappen van stroom. De energieleverancier doet dan aangifte van diefstal stroom en legt een naheffing op.

De politie maakt tegen de twee aangehouden mannen in Terborg proces-verbaal op en onderzoekt nog wie verantwoordelijk was voor de kwekerij in Didam.