Vastgelopen schip op de IJssel vlot getrokken - GelreNieuws.nl

Vastgelopen schip op de IJssel vlot getrokken

Geplaatst op 22 januari 2011, om 17:16 uur


ZUTPHEN –
Het Duitse vrachtschip dat zaterdagochtend vast liep in de uiterwaarden bij Zutphen is rond half vijf vlot getrokken. Het schip was half acht vast komen te zitten in een weiland.

De schipper kwam vanaf het Twentekanaal en wilde linksaf richting Duitsland de IJssel op. In de bocht maakte hij evenwel een inschattingsfout en kwam vast te zitten op een ondergelopen weiland. De Poolse kapitein zag kennelijk een baken over het hoofd waarmee de vaarweg werd aangegeven.

In afwachting van de sleepboot leidden twee schepen van Rijkswaterstaat het verkeer te water in juiste banen. De schipper meldde zich halverwege de dag op een van beide schepen. Even voor de reddingsoperatie sloot Rijkswaterstaat IJssel en Twentekanaal af voor het verkeer.

Het schip is de Nawatrans V van rederij Schifffahrt und Spedition GmbH in Moers, Duitsland. Het schip, bouwjaar 1948, is tachtig bij negen meter en heeft een diepgang van 2,5 meter. Het was niet geladen.

Bij de eerste sleeppoging door zusterschip Nawatrans III is de tros gebroken.  Bij de tweede poging lukte het wel het vaartuig vlot te trekken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com