Auto-inbraken in Oldebroek - GelreNieuws        

Auto-inbraken in Oldebroek

Geplaatst op 11 februari 2011, om 13:45 uur

OLDEBROEK – Op de Van Asch van Wijcklaan in Oldebroek zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 9 februari twee auto’s het doelwit geweest van auto-inbrekers. De buit bestaat uit autoradio’s.

Het is nog onbekend hoe de daders toegang tot de auto’s hebben gekregen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Op de Noord-West Veluwe zijn afgelopen weken meerdere auto-inbraken gepleegd. Er worden verschillende werkwijzen gebruikt en vermoedelijk zijn er meer daders op dievenpad. De politie doet dringend een oproep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. De politie adviseert om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar preventieve maatregelen heeft genomen. Verder adviseert de politie om altijd aangifte te doen van een auto-inbraak. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over waar en wanneer mogelijk vaker wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen.