Bewoner jaagt overvallers uit huis in Hengelo

Geplaatst op 15 februari 2011, om 15:50 uur

HENGELO (G) – De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot overval op een 68-jarige man in het buitengebied van Hengelo (Gld). Het incident deed zich maandagavond 14 februari rond 23.35 uur voor aan de Zelhemseweg. De bewoner wist de overvallers te verjagen.

Het incident deed zich laat op de avond voor. Er werd bij de man aangebeld, waarop hij de voordeur opende om te kijken wie er stond. Direct werd hij met een man met een bivakmuts geconfronteerd die binnen wilde dringen. De bewoner bedacht zich geen moment en wist te overvaller uit huis te werken. Hierbij zag hij een tweede man in de tuin staan en beiden gingen er lopend vandoor in de richting van de Sletterinkdijk. De leeftijd van beide mannen wordt op 20 jaar geschat en waren rond de 1.70 à 1.75 lang.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft direct na de melding met meerdere surveillance-eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld. De recherche en medewerkers van de Technische Recherche hebben bij de woning een onderzoek ingesteld. Er is een start met een buurtonderzoek gemaakt en dit wordt vandaag, dinsdag voortgezet.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat in de omgeving mogelijk een vluchtauto heeft gestaan. Mogelijk zijn de verdachten met hoge snelheid en zonder verlichting via de Sletterinkdijk weggereden en is dit door passanten opgemerkt. Mensen die tips over de poging tot overval hebben of de vluchtauto, wordt verzocht met de politie te bellen via 0900 – 8844 of via Meld misdaad Anoniem op 0800 – 7000.