Gijzeling Trekpleister in Aalten beëindigd - GelreNieuws        

Gijzeling Trekpleister in Aalten beëindigd

Geplaatst op 7 februari 2011, om 18:22 uur


AALTEN
– De mislukte overval en de daarop volgende gijzeling in de Trekpleister aan de Bredevoortsestraatweg in Aalten is beëindigd. De overvaller/gijzelnemer aangehouden.

Ooggetuigen zagen hoe een overvaller met bivakmuts en pistool rond half vijf de winkel binnendrong. Hij riep daarbij “dit is een overval!”. De politie omsingelde de winkel, gehuld in kogelvrije vesten. Ook een politiehelikopter verleende assistentie. Later werden de  agenten vervangen door een arrestatieteam.

Diverse mensen meldden zich als slachtoffers/directe getuigen bij de politie. Zij zijn in eerste instantie opgevangen op het politiebureau.

Kort voor half zeven gaf de gijzelnemer zich over. ,,Ik zag hoe de overvaller en de medewerkster naar buiten kwamen met hun handen omhoog”, vertelt een medewerkster van de winkel tegenover. Een arrestatieteam dat klaar stond greep direct in en arresteerde de man.

Het gaat om een 33-jarige man uit de gemeente Aalten die een verwarde indruk maakt, aldus een politiewoordvoerder. Er is een wapen veiliggesteld; de politie kon niet zeggen wat voor wapen.

De medewerkster van de winkel is ongedeerd en is opgevangen.

Beelden: Omroepgelderland.nl