Man verdacht van woninginbraken in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Man verdacht van woninginbraken in Apeldoorn

Geplaatst op 23 februari 2011, om 13:49 uur

APELDOORN – Met de aanhouding van een 34-jarige man heeft de politie een onderzoek afgerond naar een serie woninginbraken in Apeldoorn. Het onderzoek heeft geleid tot het oplossen van zes woninginbraken en drie pogingen tot een woninginbraak. Tegen de man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is proces-verbaal opgemaakt.

Uit het onderzoek is gebleken, dat de man, toen hij begin februari, na een inbraak op de Edelweislaan werd aangehouden, ook als verdachte kon worden aangemerkt voor inbraken in vijf andere woningen in Apeldoorn. Daarnaast heeft de man geprobeerd in te breken bij nog een drietal andere woningen verspreid in de stad. De man was actief in de periode van 21 januari tot en met 3 februari.

Uit de woningen werden voornamelijk laptops weggenomen, die hij vervolgens verkocht. Twee laptops konden aan de eigenaar worden teruggeven.

De inbraken en pogingen werden gepleegd op de Edelweisslaan, Achterlandseweg, Pythagorasstraat, Deventersstraat, Cantatestraat, Kapelmeestershoeve, Reigersweg en Gen. Van Heutszlaan in Apeldoorn.

De raadkamer van de rechtbank Zutphen heeft de gevangenhouding van de verdachte voor 90 dagen bevolen. Binnen die 90 dagen zal de verdachte voor de rechter moeten verschijnen.

Om woninginbraken te voorkomen adviseert de politie om de woning te voorzien van goed hang- en sluitwerk. Bij duisternis in de avonduren, de buitenverlichting en verlichting in de woning te laten branden en de gordijnen te sluiten. Verder is het verstandig om waardevolle spullen uit het zicht te houden. Andere tips en informatie om woninginbraken te voorkomen zijn te vinden op www.politie.nl en www.politiekeurmerk.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com