Snelle scooterrijder gaat twee keer de fout in - GelreNieuws.nl

Snelle scooterrijder gaat twee keer de fout in

Geplaatst op 11 februari 2011, om 17:08 uur

VORDEN – Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft op vrijdag 11 februari proces-verbaal opgemaakt tegen een 16-jarige scooterrijder uit de gemeente Doetinchem. De hardleerse scooterrijder is op één middag twee keer staande gehouden nadat hij ruim 35 kilometer per uur te hard had gereden. Na de eerste controle was zijn rijbewijs al ingevorderd.

Surveillerende politieagenten zagen dat de scooterrijder rond 12:30 uur met hoge snelheid over het bromfietspad langs de N316 bij Vorden reed. Een agent met een onopvallende politiemotor heeft de snelheid gemeten waaruit bleek dat de scooterrijder ruim 75 kilometer per uur reed waar 40 voor hem was toegestaan. De jongen is staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor bromfietsers ligt de invorderingsgrens van het rijbewijs niet op vijftig maar dertig kilometer per uur overschrijding. De hoge snelheid van bromfietsers op deze bromfietspaden is erg gevaarlijk omdat er ook fietsers rijden. Ook zijn de remmen van de scooter er niet op berekend om bij deze snelheden een noodstop te maken.

Hardleers
Toen de motoragent rond 15.30 uur langs de N316 ter hoogte van Hengelo (Gld.) een controle hield zag hij wederom een scooterrijder met hoge snelheid over het bromfietspad rijden. Met zijn hoge snelheid passeerde hij onder andere een hardloopster en fietser. Toen hij de jongen bestuurder staande hield bleek het om dezelfde bromfietser te gaan. Ondanks zijn ingevorderde rijbewijs had hij toch weer fors te hard (ruim 35 kilometer per uur overschrijding) gereden. De politie maakt proces-verbaal op van twee keer overschrijding van de snelheid en één keer van het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd.