Tientallen aanrijdingen door ijzel

Geplaatst op 1 februari 2011, om 20:54 uur


REGIO –
Door de gladheid als gevolg van ijzel zijn in de regio dinsdagavond tientallen ongelukken gebeurt. Bij enkele ongelukken zijn gewonden gevallen.

De politie kreeg de meldingen tussen 19.50 en 21.10 uur waarbij vooral automobilisten die op de snelwegen rond Apeldoorn reden en in de problemen kwamen. Op de A 50 botste een auto tegen de vangrail en een automobilist die op de A 1 reed, belandde in de berm toen hij ter hoogte van parkeerplaats Bruggelen merkte dat de rijbaan erg glad was. Een automobilist die de afslag Hoenderloo wilde nemen, raakte ook in de slip en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. Alle auto’s werden weggesleept.

In Rietmolen op de Munsterdijk, in Aalten op de Haartseweg, in Groenlo op de Landewehrweg en in Doetinchem op de IJzevoordseweg belandden diverse automobilisten in een al dan niet droge sloot. In Neede op de Haaksbergeseweg, botsten twee automobilisten tegen een boom en in Aalten botste een automobiliste met haar auto tegen een lichtmast. Op de snelweg A18 bij Doetinchem botste een auto tegen de vangrail en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. Alle auto’s werden weggesleept.