Verdachte witwassen aangehouden - GelreNieuws.nl

Verdachte witwassen aangehouden

Geplaatst op 1 februari 2011, om 15:18 uur

DOETINCHEM – De politie in de Achterhoek heeft op dinsdag 1 februari een 47-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden op verdenking van witwassen. Er hebben op diverse locaties doorzoekingen plaatsgevonden en daarbij zijn meerdere auto’s, een motorfiets en vuurwapens in beslag genomen. Er is op enkele panden beslag gelegd.

De man wordt ervan verdacht dat hij met criminele activiteiten geld heeft verdiend. Hierop is de politie in overleg met de officier van justitie een onderzoek gestart. In deze fase van het onderzoek doet de politie geen mededelingen over de omstandigheden waarmee dit geld is verkregen.

Dinsdagochtend hebben tientallen agenten, medewerkers van de FIOD en het KLPD op diverse plaatsen in de Achterhoek een onderzoek ingesteld. Ook de officier van justitie en Rechter-commissaris waren hierbij aanwezig. De verdachte werd aangetroffen en aangehouden. Er zijn vuurwapens aangetroffen die in beslag werden genomen. Ditzelfde geldt voor meerdere voertuigen, waaronder enkele dure auto’s. Ook is er beslag gelegd op enkele panden.

Door het witwassen van met criminele activiteiten verdiend geld ontstaat er verwevenheid tussen de boven- en onderwereld. Daarmee vormt het een bedreiging voor de rechtsorde. De aanpak van witwassen is een prioriteit van politie en Openbaar Ministerie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com