Verdachten overval Zutphen aangehouden

Geplaatst op 7 februari 2011, om 16:47 uur

ZUTPHEN – De politie heeft de afgelopen periode zes verdachten aangehouden. Zij worden verdacht op maandag 10 januari j.l. een overval te hebben gepleegd op een 47-jarige vrouw aan de Moesmate in Zutphen. Dankzij haar alerte optreden gingen de overvallers er zonder buit vandoor.

Een rechercheteam heeft de afgelopen weken een uitgebreid onderzoek ingesteld. Op maandag 7 februari werd de laatste verdachte, een 16-jarige jongen aangehouden. Verleden week werden al vier andere verdachten in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar aangehouden en in een eerder stadium was een 21-jarige verdachte aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit Zutphen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Deze 21-jarige zit na zijn voorgeleiding in de gevangenhouding. De vier andere verdachten zijn vrijdag 4 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 15-jarige is op last van de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in dit onderzoek. De andere drie zijn in bewaring gesteld. De vandaag aangehouden verdachte wordt donderdag a.s. voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Het incident deed zich maandagavond 10 januari rond 20.30 uur voor. Er werd bij de 47-jarige vrouw aangebeld en aangezien zij bezoek verwachtte, opende zij de voordeur. Op dat moment probeerden meerdere met bivakmutsen vermomde mannen haar woning binnen te dringen. De vrouw reageerde heel alert en wist de voordeur dicht te duwen. Door haar alerte optreden gingen de overvallers er vandoor.

Het slachtoffer is over de verrichtingen van het rechercheteam door de wijkagent geïnformeerd.