Winkeldieven aangehouden in Zutphen

Geplaatst op 23 februari 2011, om 15:33 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdagdag 22 februari met hulp van het winkelpersoneel twee mannen aangehouden voor twee afzonderlijke winkeldiefstallen bij een supermarkt aan de Rudolf Steinerlaan in Zutphen.

De eerste diefstal werd omstreeks 11.30 uur gemeld. Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was door het winkelpersoneel betrapt op het stelen van twee tassen vol met boodschappen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen hij daarop buiten de supermarkt werd aangesproken, nam hij de benen en liet de boodschappen achter. Een supermarktmedewerker is achter de winkeldief aangerend, maar verloor hem uit het oog. Na een korte zoektocht troffen agenten de man aan.

Hij hield zich schuil op het erf van een nabijgelegen boerderij. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekennende verklaring aflegde. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rond 17.30 uur kwam de tweede melding van diefstal bij dezelfde supermarkt binnen. Ook deze keer had het winkelpersoneel de dader betrapt. Een 49-jarige man uit Warnsveld was door medewerkers aangehouden voor het stelen van een magnetronmaaltijd. Hij is door agenten overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.