Vaassense brandweer koopt Dakar racetruck - GelreNieuws.nl

Vaassense brandweer koopt Dakar racetruck

Geplaatst op 31 maart 2011, om 09:15 uur

VAASSEN – Brandweer Vaassen heeft een Dakar racetruck overgenomen om in te zetten bij natuurbrand-bestrijding. Vanwege een al lang lopend vervangingsproces van het oude blusvoertuig en de gemeentelijke bezuinigingen heeft brandweer Vaassen besloten om zelf initiatief te nemen.

Zo kon men overgaan te een versnelde vervanging voor aanzienlijk minder kosten voor de gemeenschap.

De gele Dakartruck van de ploeg van Autotrack- Hamer-Deijne is onder regie van Vaassense brandweermannen bij enkele lokale bedrijven op het industrieterrein Eekterveld te Vaassen onderhanden genomen en als volwaardig brandweerauto uitgerust voor zijn taak. Er is in de laadruimte een 4.000 liter kunststof watertank geplaatst en de auto is voorzien van een bluspomp. Op het dak is een blusmonitor (waterkanon) geplaatst om rondom het voertuig rijdend te kunnen blussen in zeer ruw terrein.

De afgelopen weken is er met man en macht gewerkt om alles technisch gereed te krijgen en de auto is zelfs bij de lokale bedrijfswagenspuiter de Wilde van de brandweerrode kleur voorzien. Dit alles om voor de komende droge periode, want de eerste heidebranden in deze regio hebben zich al voorgedaan, goed voor de taak klaar te staan.

Het voertuig is nu inzet gereed en is vrijdag  (1-april) voor belangstellende te bekijken op het voorterrein van de kazerne van brandweer Vaassen aan de Laan van Fasna.

Tekst en foto: www.vaassen-online.nl

Natuurlijk is dit een 1-april grap. Bedankt voor alle reacties. En bijzondere dank aan de bovenstaande website!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com