Drietal verdacht van diefstal volièrevogels

Geplaatst op 2 maart 2011, om 15:52 uur

APELDOORN – In het onderzoek naar diefstal uit volières heeft de politie Apeldoorn op dinsdag 1 maart drie uit deze plaats afkomstige mannen aangehouden. Eén gedupeerde heeft al meerdere vogels teruggekregen. Het trio is ingesloten voor verder onderzoek.

Vanaf eind januari 2011 bleek er bij diverse vogelhouders in Apeldoorn en directe omgeving te zijn ingebroken. In de avond- of nachtelijke uren verdwenen tientallen vogels uit volières bij particulieren. Afgelopen weekend sloegen de dieven toe in Apeldoorn en in Emst. Ook bij de kinderboerderij Malkenschoten werden zelfs vogels uit volières ontvreemd.

De meeste vogels verdwenen in de nacht van dinsdag op woensdag 16 februari uit een vogelschuur aan de Warenargaarde in Apeldoorn. Hier maakten de dieven zo’n 120 vogels buit.

Tijdens het onderzoek, dat achter de schermen plaatsvond, kreeg de politie belangrijke informatie over de vermoedelijke verdachten. Zo konden er al enkele tientallen vogels aan de gedupeerde van de Warenargaarde worden teruggegeven. De informatie over de verdachten werd uitgezocht en op dinsdag 1 maart, kon in overleg met de officier van justitie tot actie worden overgegaan.

De politie hield in de loop van de dag drie Apeldoorners van 19, 37 en 40 jaar aan. De politie trof dinsdag slechts één gestolen vogel aan. Deze is in beslag genomen en aan de gedupeerde overgedragen. De aangehouden verdachten zijn ingesloten voor verder verhoor.

De politie sluit niet uit dat er in Apeldoorn of directe omgeving nog gedupeerden zijn, die nog geen aangifte hebben gedaan. Zij vraagt hen om alsnog contact op te nemen met de politie Apeldoorn via 0900 – 8844.

Daarnaast vraagt de politie aan eigenaren van volières om altijd preventieve maatregelen te nemen om inbraak of diefstal te voorkomen.