Geredde zwaan toch afgemaakt - GelreNieuws.nl

Geredde zwaan toch afgemaakt

Geplaatst op 15 maart 2011, om 22:08 uur


EIBERGEN
– Medewerkers van dierenambulance en brandweer zijn dinsdagavond in actie gekomen om een gewonde zwaan bij de Ballastput (langs de Groenloseweg) in Eibergen te redden. Ondanks alle inzet van hulpdiensten bleek later bij de dierenarts dat de zwaan dusdanig gewond was dat deze moest worden afgemaakt.

De bemanning van de dierenambulance was ‘s middags al in actie gekomen om het dier te vangen, maar dat lukte niet. Daarom werd de brandweer erbij geroepen.

Rond 19.30 uur kwam de brandweer van Eibergen ter plaatse om poolshoogte te nemen. Het brandweerkorps heeft geen boot. Daarom moest de duikploeg van de brandweer Gendringen naar Eibergen komen om zwaan te redden. Met een groot net werd de zwaan aan boord gehaald.

Olette van der Werf van de Dierambulance:  ”De zwaan is tegen een lichtmast aangevlogen en raakte daardoor gewond aan zijn vleugel. We gaan nu naar een dierenarts om te kijken of we het diertje kunnen redden. Maar ik heb er niet zo’n goed gevoel bij.”

Bij de dierenarts werd al snel duidelijk dat de zwaan dusdanig gewond was, dat het dier uit zijn lijden moest worden verlost.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com