Politie onderzoekt gewelddadige aanrandingen - GelreNieuws.nl

Politie onderzoekt gewelddadige aanrandingen

Geplaatst op 9 maart 2011, om 13:18 uur

DOETINCHEM – De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de gewelddadige aanranding van een jonge vrouw in de Doetinchemse wijk De Hoop. Het incident vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 maart rond 03.30 uur plaats op de Canadaparklaan.

Het slachtoffer heeft hiervan op dinsdag 8 maart aangifte gedaan bij de politie. Ook wordt een eerdere aanranding aan de Burgemeester De Bruijnstraat in het onderzoek meegenomen.

Tips worden gevraagd op 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.
De jonge vrouw fietste omstreeks 03.20 uur vanuit het centrum naar de wijk De Hoop. Ze fietste over het fietspad langs de Dichterseweg. Op een gegeven moment moest zijn via de voetgangerstunnel onder het spoor Doetinchem-Arnhem door naar de andere kant van de wijk.

Gewelddadige aanranding
Nadat zij de tunnel heeft verlaten en linksaf de Winnipegstraat is opgefietst, merkt zij dat er een fietser achter haar rijdt. Ze slaat rechtsaf de Canadaparklaan in en hier wordt zij door de onbekende jongeman van haar fiets getrapt. Ze wordt ernstig mishandeld en onzedelijk betast.

Gillen
Tijdens het gebeuren verzet het slachtoffer zich hevig en probeert door te gillen, aandacht te trekken van de bewoners aan de Canadaparklaan. Dit is niet gelukt, maar de verdachte slaat hierdoor kennelijk op de vlucht. Het slachtoffer is ernstig getraumatiseerd en heeft diverse kneuzingen opgelopen.

Signalement verdachte
De verdachte wordt tussen de 20 en 23 jaar geschat. Hij is ongeveer 1.70 à 1.75 m lang en heeft een slank en sportief postuur. Hij heeft een smal gezicht met bruine ogen en een brede neusbrug. Hij droeg een glimmend jack met capuchon. Aangezien hij hiermee zijn gezicht had bedekt, dit om herkenning te voorkomen, is er niet meer bekend over de verdachte. Verder droeg hij een donkerkleurige spijkerbroek en zwarte nette schoenen.

Politieonderzoek
De politie is met een buurtonderzoek begonnen en ziet mogelijke overeenkomsten met een eerdere gewelddadige aanranding.

Andere gewelddadige aanranding
Deze gewelddadige aanranding vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 30 januari 2011 aan de Burgemeester De Bruijnstraat en werd gepleegd ten opzichte van een 38-jarige Doetinchemse.

Deze vrouw was rond 04.15 uur vanuit het centrum van Doetinchem op weg naar huis. Op de Dichterseweg werd zij aangesproken door een man, die zich in eerste instantie opdringerig gedroeg. Op de Burgemeester De Bruijnstraat greep de man haar vast en heeft haar mishandeld en onzedelijk betast. Op enig moment wist de vrouw de man van zich af te duwen en is hij er vandoor gegaan. De vrouw liep diverse blauwe en pijnlijke plekken op door de mishandeling. Zij heeft zich dusdanig verweerd dat de dader vermoedelijk ook letsel heeft opgelopen aan een hand en in zijn gezicht.

Dit slachtoffer meldde het incident pas later bij de politie en op 14 februari is hierover een persbericht verspreid. Het onderzoek in deze heeft nog geen bruikbare informatie opgeleverd.

Tips en meldingen
Nu de politie twee op elkaar lijkende aanrandingen onderzoekt, sluit zij niet uit dat de verdachte eerder heeft getracht een vrouw aan te randen. Mogelijk is hiervan geen melding bij de politie gedaan. Deze vrouwen wordt gevraagd om alsnog met de politie Doetinchem op te nemen.

De politie vraagt getuigen die meer weten van één of beide feiten of aanslaan op het signalement van de verdacht om contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Reportage: OmroepGelderland.nl