Politie ontmantelt drietal hennepkwekerijen - GelreNieuws.nl

Politie ontmantelt drietal hennepkwekerijen

Geplaatst op 17 maart 2011, om 17:51 uur

APELDOORN – De politie heeft op woensdag 16 maart een drietal hennepkwekerijen ontmanteld in Apeldoorn. Het gaat om een kwekerij met 345 planten aan de Plevierweg, één met 360 planten aan de Arnhemseweg en een kwekerij met 81 planten aan de Warenargaarde.

Alle kwekerijen zijn op woensdagmorgen ontmanteld. Aan de Plevierweg werd de stroom illegaal afgetapt. De politie heeft de bewoner, een 23-jarige man, aangehouden. Tegen hem volgt proces-verbaal.

Ook op de Arnhemseweg werd de stoom illegaal afgetapt. Hier is in het kader van wetgeving gericht op het ‘ontnemen’ van winsten verkregen uit criminele activiteiten, meteen een auto in beslag genomen. De politie heeft een 40-jarige man uit Apeldoorn aangehouden en in verzekering gesteld. Er wordt nog onderzocht of hij alleen handelde.

Op de Warenargaarde werden 81 planten gevonden in een kweektent. De stroom werd hier niet afgetapt en ook hier is de bewoner, een 35-jarige man, aangehouden.

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenen en verdachten van de drie hennepkwekerijen. Daar waar sprake was van het illegaal aftappen van stroom legt de energieleverancier vermoedelijk een naheffing op.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com