Politie toont heldere beelden overval Primera winkel - GelreNieuws        

Politie toont heldere beelden overval Primera winkel

Geplaatst op 24 maart 2011, om 20:15 uur

HARDERWIJK – In het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden dinsdagavond 29 maart heldere camerabeelden getoond van de overval op de Primera winkel aan de Nassaulaan in Harderwijk, die op 14 december jl. plaats vond. Van één van de overvallers wordt het gezicht zelfs herkenbaar in beeld gebracht.

In dezelfde uitzending vraagt de politie ook aandacht voor de overval op de Harderwijkse winkel van Intertoys in de Donkerstraat, die in dezelfde maand, op vrijdagavond 3 december rond 21.45 uur plaats vond. De politie ziet in beide overvallen overeenkomsten. De verdachten zijn twee jonge mannen met een licht getinte huidskleur, in de leeftijd tussen 18 tot 30 jaar.

De twee overvallen hebben diepe indruk gemaakt op de slachtoffers. Er werd beide keren met een pistool gedreigd. Bij de Primera in de richting van een 11-jarige jongen. Bij de overval op Intertoys werd zelfs geschoten en kreeg een 15-jarige jongen een pistool op zich gericht.

Met het tonen van de beelden doet de politie een dringend beroep op het publiek om te kijken of er mensen zijn die kunnen helpen om deze gewelddadige overvallen op te lossen.

In de tv-uitzending wordt ook het vuurwapen getoond, dat bij de overval op de Primera winkel aan de Nassaulaan achter bleef.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht behandelt deze zaken in de uitzending van dinsdag 29 maart, op NL 1 vanaf 21:50 uur. Het programma wordt herhaald op woensdagochtend op NL 2 om 11.15 uur. Het volledige item is daarna te bekijken op zowel de website van Opsporing Verzocht, www.opsporingverzocht.nl, als via het speciale Youtube kanaal van Opsporing Verzocht.

Ook Omroep Gelderland zal dinsdag 29 maart aandacht besteden aan deze overvallen en de camerabeelden laten zien.

Om zo veel mogelijk aandacht te vestigen op de tv-uitzendingen, zal de politie op zaterdag 26 maart a.s. in de Harderwijkse winkelcentra, nabij de Primera en de Intertoys winkel, flyers uitdelen aan het winkelende publiek.