Achtervolging eindigt met schietincident - GelreNieuws.nl

Achtervolging eindigt met schietincident

Geplaatst op 11 april 2011, om 18:21 uur

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag 11 april heeft de politie een auto met daarin twee mannen langdurig achtervolgd. Via de snelweg A50 werd de auto door de politie gevolgd tot in Brabant.

Onderweg beging de bestuurder de nodige verkeersovertredingen, waaronder forse snelheidsovertredingen. Bij Ravenstein is de auto klemgereden en wilde de politie de inzittenden aanhouden. Hierbij heeft een agent geschoten en is de bestuurder, een 41-jarige man, gewond geraakt. De toedracht van het schietincident wordt door de Rijksrecherche onderzocht.

De achtervolging begon rond 02:15 uur in Apeldoorn op de Lange Amerikaweg, toen de bestuurder van de auto, die werd gezocht door de politie, een stopteken negeerde. Via de A50 reed de 41-jarige man richting Brabant, daarbij continu gevolgd door de politie.

Op de Dorpenweg in Ravenstein zag de politie rond 02:45 uur kans de bestuurder klem te rijden. Toen de politie de inzittenden van de auto wilde aanhouden, ontstond een situatie waarbij een agent geschoten heeft. De 41-jarige man is in zijn bovenlichaam geraakt en is naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert buiten levensgevaar. De Rijksrecherche zal de toedracht van het schietincident onderzoeken, onder leiding van het arrondisementsparket Den Bosch. In de auto zat ook nog een 25-jarige man. Hij is aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Een deel van de Dorpenweg in Ravenstein, het stuk tussen Overangel en de aansluiting met de A50, is maandagochtend in beide richtingen langdurig afgesloten geweest vanwege het

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com