Waarschuwingsschot bij achtervolging

Geplaatst op 10 april 2011, om 12:16 uur

OENE/TWELLO – Twee mannen uit Deventer en Enschede (35 en 28 jaar oud) zijn zaterdagavond 9 april door de politie opgepakt, nadat ze bij een bedrijf in Oene, door de eigenaren werden betrapt op diefstal van haspels met grondkabels.

De Oenenaren achtervolgden de transportbus met de verdachten en waarschuwden de politie. Op de oprit naar de A1 bij Twello kon de politie het tweetal inrekenen.

De politie werd aanvankelijk gebeld door enkele sportvissers die bij de Kanaalweg- Oenerweg een verdachte situatie met een paar auto’s hadden gezien, die daarna richting Oene waren gereden. De politie trof de auto’s niet meer aan, maar een ondernemer uit Oene belde kort na 22.00 uur dat bij zijn bedrijf aan de Deventerweg een transportbus had gestaan met twee mannen, die vermoedelijk goederen vanaf zijn bedrijf hadden meegenomen.

Hij en zijn compagnon hadden geprobeerd de auto te laten stoppen maar dat was niet gelukt. De ondernemers achtervolgden, ieder in hun eigen auto, de transportbus die via Terwolde en Twello, de A1 richting Apeldoorn op wilde rijden. Tijdens de rit hadden de mannen uit Oene contact met de meldkamer van de politie om hun posities door te geven.

Op de oprit kon de politie de auto tot stoppen dwingen en de beide mannen aanhouden.

Eén van de twee sloeg op de vlucht en rende het weiland in. Een waarschuwingsschot van een politieman bracht de verdachte tot inkeer en gaf zich vervolgens over.

Beide verdachten werden voor ander onderzoek ingesloten.

De gestolen goederen, haspels met grondkabels, waarvan de waarde nog niet bekend is, zijn in beslag genomen en gaan terug naar de eigenaren. De politie laat weten, de Oenenaren zeer erkentelijk te zijn, voor hun doortastend optreden.