Passagier komt om bij ongeval op A1 - GelreNieuws.nl

Passagier komt om bij ongeval op A1

Geplaatst op 10 april 2011, om 08:26 uur

APELDOORN – Op de A1 richting Deventer, ter hoogte van Apeldoorn, is zondagochtend een 40-jarige inwoner uit Beekbergen om het leven gekomen nadat de auto waar hij in zat tegen betonnen afzettingen botste en over de kop sloeg. De man zat als bijrijder in de auto.

De bestuurder, een 40-jarige man uit Namibië, raakte lichtgewond en is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het veroorzaken van de aanrijding.

Het ongeluk vond rond 06:50 uur plaats op het stuk tussen Kootwijk en Apeldoorn waar een verlaagde snelheidslimiet geldt in verband met wegwerkzaamheden. Het lijkt erop dat de auto over de kop is geslagen nadat de bestuurder tegen de betonnen afzettingen botste. De Verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse gekomen en heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval en ook of de bestuurder te hard gereden heeft.

De politie hanteert de regel ‘Botsen is blazen’ dus de bestuurder is ter plekke een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat mogelijk sprake is geweest van rijden onder invloed. De bestuurder werd aangehouden en voor behandeling van het opgelopen letsel naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is over enkele dagen bekend.

Na behandeling werd de bestuurder voor nader onderzoek en verhoor ingesloten op het politiebureau in Apeldoorn.

Video: Omroepgelderland.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com