Airbagdieven slaan toe in Brummen en Twello

Geplaatst op 26 april 2011, om 11:30 uur

BRUMMEN/TWELLO – In Brummen is in de nacht van zondag op maandag 25 april bij tenminste tien personenauto’s ingebroken. Alle inbraken vonden plaats in Brummen en in bijna alle gevallen zijn airbags gestolen. Een nacht later sloegen de airbagdieven toe in Twello.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept mensen die iets gezien hebben op om te bellen met 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Brummen zijn van acht auto’s de airbag(s) gestolen. Men is de auto’s ingekomen door portieren en ramen te forceren. De auto’s stonden geparkeerd aan de Meidoornlaan, G. Borgesiusstraat, Visserstraat, Schoolstraat, Tuinstraat, Gravenstraat, Adelaarstraat, Jan Somerstraat en G.K. van Hogendorpstraat in Brummen.

Een dag later kreeg de politie in Twello meerdere meldingen binnen van auto-inbraken. Voor zover bekend is in de meeste gevallen de airbag gestolen. De auto’s stonden geparkeerd aan de Mozartstraat, Van Goghstraat, Chopinstraat, Verdistraat, Linthorststraat, Goeman Borgesiusstraat, Hietweideweg, Raccordement en Saturnus in Twello.

De politie roept mensen die iets hebben gezien wat met deze inbraken te maken kan hebben, op om te bellen via 0900-8844. Ook is het mogelijk dat er nog meer gedupeerden zijn die zich nog niet bij de politie hebben gemeld. De politie vraagt hen alsnog aangifte te doen via www.politie.nl.