Algemene verkeerscontrole op A18

Geplaatst op 15 april 2011, om 12:30 uur

DIDAM – De politie heeft donderdag 14 april in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat een verkeerscontrole gehouden op de snelweg A18 bij Didam. De aandacht was vooral gevestigd op de verkeersveiligheid.

Naast het controleren van de staat van de voertuigen, is er ook gekeken naar gedragingen in het verkeer, zoals de snelheid en het laten afleiden door het bedienen van navigatie of andere communicatiemiddelen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De controle is ’s ochtends uitgevoerd op de A18 ter hoogte van ’t Stille Wald. In totaal zijn 43 voertuigen gecontroleerd. Er is onder andere bekeurd voor de volgende zaken: niet dragen van de gordel van achterpassagiers, voeren van onjuiste kentekenplaten, niet kunnen tonen van het rijbewijs en het hebben van een uitstekende en losliggende lading.

Ook bleek een bestuurder van een personenauto met caravan niet de juiste spiegels op de auto te hebben, waardoor hij onvoldoende zicht had.

Een andere bestuurder besloot zijn auto naar de sloop te brengen, nadat geconstateerd werd, dat hij reed met veel te gladde banden en twee gebroken voorveren die er ook al uitgeschoten waren.

Er werd van 28 bestuurders een blaastest afgenomen, niemand bleek te veel gedronken te hebben

De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde 14 vrachtwagens. Twee chauffeurs hadden zich niet gehouden aan de verplichte rusttijd. Eén vrachtwagenchauffeur had te veel versierselen voor zijn voorruit waardoor het zicht werd belemmerd.