Verwarde man Didam aangehouden - GelreNieuws        

Verwarde man Didam aangehouden

Geplaatst op 12 april 2011, om 21:15 uur


DIDAM –
De politie heeft dinsdagavond 12 april een 40-jarige verwarde man in zijn woning aan het Karrewiel in Didam aangehouden. Eerder die avond had hij met één of meer messen rondgelopen in de buurt. De crisisdienst is ingeschakeld voor de verdere hulpverlening.

De politie kreeg kort na 19.00 uur een melding over een man die zich in een zorgcentrum met enkele messen dreigend had opgesteld richting een personeelslid. De man ging even later weg en trok zich daarop terug in zijn woning. Hij sloot de deuren en ramen toen de gewaarschuwde politie hem wilde aanhouden. Ook dreigde hij zichzelf of de politie iets aan te doen.

De politie was met meerdere eenheden aanwezig en ook werden er onderhandelaars ingezet. Op een gegeven moment klom de man op het dak van zijn woning en het lukte de onderhandelaars om contact met hem te krijgen.

Toen hij rond 21.30 uur de deur van zijn woning opende, kon een arrestatieteam hem razendsnel aanhouden. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De crisisdienst werd ingeschakeld voor de verdere hulpverlening. De politie onderzoekt het incident.