Droogte: Tientallen paasvuren verboden - GelreNieuws.nl

Droogte: Tientallen paasvuren verboden

Geplaatst op 20 april 2011, om 15:47 uur

LOCHEM РAlle vergunningen voor paasvuren die in de buurt van een natuurgebied ontstoken zouden worden, zijn ingetrokken. Het gaat in Gelderland om tientallen paasvuren, onder meer die van Heerde, Lochem en Voorst.

In Noord- en Oost Gelderland en in de hele provincie Overijssel is vanaf donderdagochtend code oranje van kracht. Dit betekent dat de brandweer overal extra waakzaam is. Ook mag in de buurt van natuurgebieden geen open vuur worden ontstoken.

Dat houdt in dat de brandweer extra waakzaam is. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet, ook wordt vanaf donderdag met verkenningsvliegtuigen de Veluwe extra gecontroleerd.

In Nederland geldt een stookverbod. Burgers die bijvoorbeeld snoeiafval willen verbranden moeten een ontheffing aanvragen. “We vragen om die in te trekken”, zegt woordvoerder Allard van Gulik van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Dat heeft te maken met gevaar van branden in de natuur, maar ook met het toezicht vanuit de lucht. Vuren van gewoon snoeihout kunnen de hele keten van brandbestrijders nodeloos in werking zetten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com