Politie toont beelden diefstal uit café Zutphen - GelreNieuws        

Politie toont beelden diefstal uit café Zutphen

Geplaatst op 20 april 2011, om 15:34 uur

ZUTPHEN – De politie toont in een opsporingsbericht bij TV Gelderland op donderdag 21april beelden van twee diefstallen. Op vrijdag 17 december 2010 werd een rugzak met persoonlijke spullen gestolen uit een café aan de Lieve Vrouwenstraat in Zutphen, een dag later verdween een jas. Tips zijn welkom op 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

De diefstal van de rugzak vond rond het middaguur plaats bij café Pico. Een tiener was rond 11.30 uur met klasgenoten naar het café gegaan en had zijn zwarte Eastpak rugzak onder de kapstok neergelegd. Toen hij later op de dag wegging, bleek de rugzak te zijn verdwenen. Ditzelfde overkwam de volgende dag een andere tiener, toen hij na afloop van zijn bezoek z’n jas miste.

In het onderzoek naar de diefstallen heeft de politie beelden van de beveiligingscamera gekregen. De diefstal van de rugzak met persoonlijke spullen is door één jongeman gepleegd. Bij de diefstal van de jas op zaterdag valt op dat één jongen, die in een gezelschap van drie jongeren is, de jas meeneemt. Vermoedelijk was één van hen bij de diefstal betrokken.

Het signalement van de onbekende verdachten luidt als volgt:
Zaak diefstal rugzak: een jongen van ongeveer 17 jaar oud; blanke huidskleur; ongeveer 1,75 lang, normaal tot stevig postuur; kort donkerblond/ bruin haar wat hij glad op zijn hoofd had; bol gezicht zonder gezichtsbeharing; normale oren, neus en mond. Hij droeg een zwarte jas, een licht kleurige broek en grijze sportschoenen.

Zaak diefstal jas:
Het signalement van de jongen die de jas meeneemt luidt als volgt: een jongen van ongeveer 17 jaar oud; heeft een licht getinte huidskleur; hij is ongeveer 1,80 lang, slank postuur; donker haar wat hij in het midden op zijn hoofd omhoog heeft staan; Hij droeg onder zijn jas een trainingsjack van het merk Adidas

Hij krijgt hulp van een ongeveer 17-jarige jongeman met een normaal postuur en blanke huidskleur. Hij droeg een donkere broek en witte sportschoenen en een driekwart lichtkleurige jas met capuchon.

Mocht u aan de hand van deze beelden de verdachte herkennen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie Zutphen via 0900 – 8844. U kunt uw tip ook anoniem doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.