Elf aanhoudingen bij grote controle op A1 - GelreNieuws.nl

Elf aanhoudingen bij grote controle op A1

Geplaatst op 19 april 2011, om 09:20 uur

DEVENTER – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 april 2011 op de rijksweg A1 ter hoogte van Deventer de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Zij controleerden 610 voertuigen. Elf personen zijn aangehouden en ingesloten.

Vijf rijbewijzen zijn ingevorderd voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 221 km/uur. Twee automobilisten kregen een rijverbod opgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol en verdovende middelen.

Aanhoudingen
In totaal zijn er twaalf personen aangehouden voor uiteenlopende zaken. Eén voor het bezit van 26 XTC-pillen met MDMA. Hij was ook in het bezit van een gram cocaïne en wiet. Eén persoon is ingesloten omdat hij een openstaande boete van 650 euro niet kon betalen. Zijn auto nam de belastingdienst in beslag in verband met een achterstallige belastingschuld.

Drie buitenlandse verdachten zijn aangehouden omdat zij een geladen pistool in de auto voorhanden hadden. Een persoon stond gesignaleerd voor opsporing, aanhouding en voorgeleiding. De 10.000 euro die hij contant bij zich had zal nader worden onderzocht. Een persoon die nog 14 dagen onherroepelijke gevangenisstraf tegoed had, had een vervalst rijbewijs bij zich. Twee Somaliërs zijn ingesloten. Omdat zij geen enkel geldig document bij zich hadden en zich niet konden legitimeren. Twee Chinezen zijn eveneens ingesloten. Eén stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling, de ander kon zich niet legitimeren.
 
Bijzonderheden
De parketpolitie inde in totaal 1100 euro aan geldboetes.

De politie heeft een hakbijl inbeslaggenomen, nam een Pools voertuig in beslag met blauw zwaailicht, elektronenflitsers en politiesirene, trof een schikking met de eigenaar van auto voorzien van een zogenaamd ‘Kurzzeitkennzeichen’ van 450 euro. Later bleek dat de auto was omgekat en de eigenaar nog een belastingschuld had van ongeveer 44.000 euro. Het voertuig is door de Belastingdienst in beslaggenomen. In 57 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen, zoals rijden zonder rijbewijs (1), onverzekerd rijden (5), lekke uitlaat (1), ondeugdelijke verlichting (6), negeren rood kruis (7).

De Belastingdienst legde beslag op een auto met paardentrailer waarvan de eigenaar een achterstallige belastingschuld had. Deze eigenaar probeerde de controle te omzeilen door achteruit over de vluchtstrook te rijden, doch werd tijdig opgemerkt. Op elf auto’s legde de belastingdienst beslag en daarvan zijn er zes daadwerkelijk afgevoerd. Aan achterstallige belastingschuld is direct 1580 euro geïnd.

De Douane maakte proces-verbaal op tegen een Nederlander in een auto met een Duits kenteken. Tegen de eigenaar van een auto met vals exportkenteken is een schikkingsvoorstel gedaan van 400 euro.

Snelheid
Met radar zijn 2579 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 557 passeerden sneller toegestaan en krijgen nog bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 221 km/uur. Vijf rijbewijzen zijn direct ingevorderd.

Samenwerkende opsporingsdiensten
Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, het Korps landelijke politiediensten (Verkeerspolitie en Nationale recherche), Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei Osnabrück Niedersachsen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com