Lastige stappers in Apeldoorn

Geplaatst op 3 april 2011, om 13:19 uur

APELDOORN – Portiers en agenten in Apeldoorn hebben in de nacht van zaterdag op zondag 3 april diverse keren moeten optreden tegen lastige stappers. Vijf Apeldoorners werden aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De eerste melding kwam kort na middernacht bij de meldkamer van de hulpverlenings-diensten binnen. In de museumpassage was een dronken 17-jarige jongen aangetroffen. Hij bleek eerst niet aanspreekbaar. Na overleg met ambulancepersoneel werd hij naar het politiebureau gebracht ter ontnuchtering. Zijn ouders werden in kennis gesteld.

Een tweede melding kwam rond 02.00 uur. Een 16-jarige jongen die al eerder bij een horecazaak de toegang was geweigerd, wilde toch naar binnen. Hij werd agressief en bedreigde de portier. Hij werd aangehouden en bleek ook geen identiteitsbewijs bij zich te hebben.

Later in de nacht werd een 21-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij bleek een portier in een horecazaak meerdere malen te hebben geschopt. Deze laatste hield de broer van de verdachte in bedwang omdat die zojuist iemand had geslagen.

Een 19-jarige jongeman werd aangehouden omdat ook hij enkele portiers te lijf wilde gaan. De Apeldoorner was uit de zaak gezet omdat hij binnen lastig was geweest. Hij werd door de portiers in bedwang gehouden en aan de politie overgedragen.

Aan het eind van de stapnacht werd nog en 20-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij nam een vechthouding aan toen agenten hem aanspraken op zijn gedrag en zijn identiteitsbewijs wilden zien. Plotseling nam hij de benen, maar kon door een agent worden ingehaald en overmeesterd. Ook hij werd ingesloten voor verhoor.

Alle verdachten werden ingesloten voor verhoor en na verhoor wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.