Mogelijk zelfde dader bij overvallen in Apeldoorn

Geplaatst op 13 april 2011, om 11:30 uur

APELDOORN – De politie is op zoek naar een man die mogelijk betrokken is bij meerdere overvallen in Apeldoorn tussen oktober 2010 en maart 2011. Het signalement van de dader bij een aantal overvallen vertoont overeenkomsten.

De eerste overval waarmee de man mogelijk in verband wordt gebracht, vond op vrijdag-ochtend 29 oktober 2010 plaats in de Euroland aan het Marktplein in Apeldoorn. De overvaller kwam rond 09:20 uur de winkel binnen en bedreigde de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen of iets wat erop leek. Vervolgens ging hij er daarna met een geldbedrag op de fiets vandoor richting de Stationsstraat. Er raakte niemand gewond

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De meest recente overval waar mogelijk dezelfde man bij betrokken was, vond plaats op vrijdag 11 maart. Toen werd er vlak voor 16:00 uur een overval gepleegd op een drogisterij aan de Soerenseweg in Apeldoorn. De dader bedreigde een medewerkster met een mes en is er daarna met een geldbedrag te voet vandoor gegaan richting de Loolaan. Ook nu raakte niemand gewond.

Of de man betrokken kan zijn geweest bij nog meer overvallen is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

Signalement
De politie heeft een vrij uitgebreid signalement opgesteld van deze vermoedelijke overvaller. Het gaat om een kleine man van ongeveer 1.65 meter lang die ongeveer 18 tot 25 jaar oud is. Hij heeft een smal/slank postuur en een wit tot licht getint gezicht. De man spreekt accentloos Nederlands en slist mogelijk. Verder heeft hij een slecht gebit. Qua kleding droeg hij donkere kleding, een donkerkleurige jas met capuchon en een sjaal voor zijn mond. Ook viel op dat zijn jas en broek in verhouding tot zijn lengte en postuur te groot waren. Wat vervoer betreft lijkt de man vaak gebruik te maken van een donkerkleurige damesfiets met trommelremmen.

Tips gezocht
Als er mensen zijn die de man mogelijk hebben gezien of meer over hem weten, kunnen zij bellen met de recherche in Apeldoorn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).