Overvallers woning Wezep opgepakt - GelreNieuws.nl

Overvallers woning Wezep opgepakt

Geplaatst op 6 april 2011, om 17:50 uur

WEZEP – De politie heeft het onderzoek naar de overval op een woning in Wezep, eind oktober 2010, afgerond en daarbij vier mannen en een vrouw aangehouden.  Drie van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de overval in Wezep en een vierde verdachte wordt verdacht van heling van de weggenomen mobiele telefoon bij die overval.

Een vijfde man die werd aangehouden, bleek medeplichtig aan een misdrijf dat elders in het land werd gepleegd.  De vijf verdachten maakten zich, in wisselende samenstelling, ook elders in het land schuldig aan enkele misdrijven. Twee verdachten, een 22-jarige vrouw uit Deurne en een 22-jarige man uit Helmond, zitten nog in voorarrest.

Een tweetal andere verdachten, een 38-jarige man uit Mierlo en een 23-jarige man uit Deurne, werden na hun aanhouding voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Na afloop van hun bewaringstermijn, werden ze, in afwachting van de rechtszaak, op vrije voeten gesteld.

Een 19 jarige man uit Deurne, werd na zijn aanhouding in verzekering gesteld en daarna, in afwachting van de rechtszaak, heengezonden.

Wezep

De 51-jarige bewoner uit Wezep, werd in de nachtelijke uren van vrijdag op zaterdag 30 oktober overvallen door twee mannen. Tegen de man werd geweld gebruikt, hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd een geldbedrag, een laptop en een gsm buitgemaakt.  Bij de recherche op de Noordwest Veluwe kwam tijdens het onderzoek een dadergroep uit Noord Brabant (Deurne, Mierlo en Helmond) in beeld.

Veldhoven

Bij het verdere onderzoek kreeg het rechercheteam informatie over een beroving die op 12 november had plaatsgevonden in Veldhoven (NB), waarbij dezelfde verdachten ook naar voren kwamen. Daarnaast kwam een oplichting aan het licht in Gorinchem (6 november) en een poging tot oplichting in Amsterdam (7 november), waarvan twee van de aangehouden personen ook worden verdacht.

In het onderzoek kon de recherche op de Noordwest Veluwe vanaf november jl. op verschillende data de 5 verdachten aanhouden. De ontvreemde laptop en gsm werden teruggevonden.

De overval in Wezep, wordt samen met de gepleegde misdrijven in Veldhoven (NB), Gorinchem en Amsterdam, door de officier van justitie in Zutphen voor de rechtbank gebracht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com