Politie schiet hond dood bij burenruzie - GelreNieuws        

Politie schiet hond dood bij burenruzie

Geplaatst op 24 april 2011, om 18:18 uur

NUNSPEET – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 april drie mannen aangehouden. De mannen waren betrokken bij een burenconflict aan de Ligusterweg in Nunspeet. De hond van een van de verdachten heeft een hondengeleider van de politie en een politiehond aangevallen. De agent moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De hond is doodgeschoten.

De politie kreeg omstreeks 23:30 uur de melding van een burenconflict aan de Ligusterweg. Twee partijen hadden onenigheid met elkaar. De partijen werden door de agenten van elkaar gescheiden en gesommeerd terug te gaan naar de woning. Na meerdere keren aandringen gingen de twee partijen uit elkaar. Na de komst van de agenten leek de rust teruggekeerd.

Enige tijd later escaleerde de situatie doordat men weer de confrontatie zocht. Een 39-jarige man uit de gemeente Nunspeet en een 45-jarige Nunspeter liepen de op straat in de richting van de tegenpartij. Beide mannen werden door de agenten gesommeerd om terug te gaan naar de woning. De 39-jarige man voldeed hier niet aan en duwde de politieagent van zich af. Hij gedroeg zich agressief en wilde de confrontatie aan gaan met de agent. De man werd hierop aangehouden en is gepepperd. Een 16-jarige Nunspeter bemoeide zich met de aanhouding. Ook hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bedreigde de jongen een agent.

De 45-jarige man bedreigde de hondengeleider en stuurde zijn hond op hem af. Deze hond viel de politiehond aan. Ook greep hij de hondengeleider. De 45-jarige bemoeide zich ermee. Nadat de hond de hondengeleider had gebeten is de hond door een agente doodgeschoten. De hondengeleider moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De 45-jarige man is aangehouden voor zware mishandeling.

De drie mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.