Hagenezen opgepakt voor snelkraken Ermelo - GelreNieuws.nl

Hagenezen opgepakt voor snelkraken Ermelo

Geplaatst op 20 april 2011, om 17:23 uur

ERMELO – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 20 april in Ermelo drie jonge mannen uit Den Haag op vrijwel heterdaad betrapt en daarna aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij eerdere snelkraken in Ermelo, in de winkels van Trekpleister en Kruidvat, op 8 en 12 april jl.

Na die eerdere snelkraken besteedde de politie de laatste tijd extra aandacht aan de winkelpanden in het centrum van Ermelo. Ook een gestolen Leon-personenauto uit Den Haag, die geparkeerd stond op de Cronjestraat en betrokken was bij één van de eerdere snelkraken hield de politie daarbij in de gaten.

Rond 2.15 uur trok een Renault Clio uit Den Haag, met daarin drie jonge mannen, de aandacht van de politiemensen. De auto parkeerde naast de gestolen en eerder gebruikte Leon-personenauto, maar reed kort daarna weer weg in de richting van de A28.  De agenten besloten daarop de auto met inzittende te controleren. De politie trof daarbij onder meer handschoenen en een bivakmuts aan.

Het drietal, 19, 21 en 27 jaar oud, werd aangehouden wegens betrokkenheid bij de eerdere snelkraken. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten en worden donderdag 21 april voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen.

De politie is nog wel op zoek naar tips. Getuigen die de laatste paar dagen bij de geparkeerde Leon – personenauto in de Cronjestraat bijzonderheden hebben gezien, wordt gevraagd dit te melden bij de politie in Ermelo, via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com