Viertal op dievenpad op de Veluwe

Geplaatst op 20 april 2011, om 17:22 uur

WEZEP – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 20 april vier uit het westen van het land afkomstige mannen aangehouden. Zij bleken inbrekersgereedschap bij zich te hebben en konden geen duidelijke verklaring afleggen wat zij op de Veluwe deden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Surveillerende agenten zagen een auto met vier mannen kort na middernacht in Wezep rijden. Zij volgden de auto en het kenteken bleek op een inwoner uit het westen van het land te staan. Op een gegeven moment reed de auto de A 28 op richting Zwolle en niet richting het westen van het land.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Besloten werd de inzittenden te controleren en deze konden geen duidelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid op de Veluwe. Bij controle in de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Met agenten van Heerde en Zwolle werden de mannen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. De auto en inbrekersspullen zijn voor het onderzoek meegenomen. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.