Vrouw bestolen van schoudertas in Apeldoorn

Geplaatst op 7 april 2011, om 17:53 uur

APELDOORN – De politie onderzoekt een straatroof die woensdag 6 april op de Gemzenstraat in Apeldoorn is gepleegd, vermoedelijk door twee jonge vrouwen op een gele scooter, of scooter met gele stickers. De buit was een schoudertas.

Een 84-jarige vrouw uit Apeldoorn fietste rond 15.10 over de Gemzenstraat in Apeldoorn toen zij plotseling in haar zij geduwd werd. Op dat moment reed er een scooter met twee meisjes vlak langs haar. De scooter is doorgereden in de richting van de Antilopenstraat. Toen de vrouw even later haar fiets ergens stalde ontdekte zij dat haar tas uit haar fietstas was weggenomen. De politie heeft een Burgernetactie uitgedaan over deze beroving, met 1 reactie als resultaat. Deze reactie, van iemand die de scooter meende te hebben gezien, wordt onderzocht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De tas van de vrouw is later teruggevonden, maar het geld wat in de tas zat was verdwenen.

De politie is op zoek naar de jonge vrouwen, allebei ongeveer 20 jaar oud, die op de scooter zaten. De scooter was geel en/of had gele stickers. Ook is de politie op zoek naar getuigen of mensen met tips over de dames of de scooter. Hiervoor kan men de politie bellen via 0900-8844.