Vrouw gewond bij ongeval in Zutphen

Geplaatst op 1 april 2011, om 17:42 uur


ZUTPHEN –
Bij een verkeersongeval op de Deventerweg in Zutphen is vrijdagmiddag een 74-jarige vrouw uit Warnsveld gewond geraakt. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie gebeurde het ongeval kort na half vier. De 30-jarige Zutphenaar reed met een bestelauto in de richting van Eefde. Vermoedelijk was de richting aanwijzer van zijn voertuig blijven branden. Ter hoogte van de Hemonystraat wilde de 74-jarige Wansveldse met de fiets aan de hand de weg oversteken. De dacht dat de bestelauto ging afslaan en dat de weg vrij was.

Een 60-jarige motorrijder uit Zutphen die achter de bestelauto reed dacht ook dat deze ging afslaan. Daarom haalde hij de auto in maar zag daarbij de overstekende vrouw met de fiets te laat. De motorrijder remde en ging onderuit de motor schoof door en raakte de overstekende vrouw. De bestuurder van de bestelauto kon tijdig stoppen.

De vrouw raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van haar verwondingen is nog niets bekend.

De motorrijder en de automobilist bleven ongedeerd.

De dienst verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse om de sporen van het ongeval vast te leggen.