Wandelaars getroffen door bliksem in Beek - GelreNieuws.nl

Wandelaars getroffen door bliksem in Beek

Geplaatst op 29 april 2011, om 14:49 uur

BEEK – Donderdag aan het einde van de middag is een echtpaar uit Beek door de bliksem getroffen op de Oude Eltenseweg in Beek. Beiden raakten gewond.

Het echtpaar, een man van 73 en een vrouw van 71, werden getroffen door de bliksem tijdens een wandeling. Zij waren om 17:00 uur van huis vertrokken en waren al op weg naar huis, omdat het was begonnen te onweren. Ergens tussen 17:30 en 18:00 uur, het echtpaar was al bijna thuis, werden zij door de bliksem getroffen. Vermoedelijk werd de vrouw als eerste getroffen, via de hand waarmee ze een paraplu vasthield. Via haar is ook haar echtgenoot door de bliksem getroffen. Beide zijn vermoedelijk enige tijd buiten kennis geweest.

Op enig moment kwam de vrouw bij en lukte het haar thuis te komen en 112 te bellen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Doetinchem gebracht. De 73-jarige man is dezelfde avond nog naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Zijn brandwonden bleken later mee te vallen, wel heeft de man het nodige interne letsel opgelopen, waaronder een klaplong, een gebroken rib en een gebroken sleutelbeen. Zijn vrouw liep enkele brandwonden op, voornamelijk aan haar hand en arm. Zij verblijft nog in het ziekenhuis in Doetinchem.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com