Brandweer helpt bij duinbranden - GelreNieuws.nl

Brandweer helpt bij duinbranden

Geplaatst op 1 mei 2011, om 23:59 uur


APELDOORN –
De Brandweer Noord- en Oost- Gelderland stuurt maandag- ochtend 2 mei een brandweercompagnie naar de duinbrand in Noord-Holland. Het gaat in om negen voor natuurbrand geschikte bluswagens en ondersteunend materieel. Zo’n 75 brandweerlieden worden ingezet.

De brandweercompagnie is samengesteld uit de korpsen Apeldoorn, Elburg, Epe, Harderwijk, Hoenderloo, Nunspeet. Putten, Uddel,  Vaassen, Wapenveld en Wezep-Hattemerbroek. De groep vertrekt rond 05.30 uur richting Noord-Holland.

De compagnie maakt gebruik van zgn. bosbrand-tankautospuiten. Dit zijn vierwiel aangedreven voertuigen, met grotere watertanks en straalpijpen op het dak, die speciaal voor natuurbranden ingezet kunnen worden. Ook het ondersteunend materieel en de comandovoertuigen zijn toegerust voor de natuurbrand- bestrijding.

De brandweer van de VNOG is gespecialiseerd in het bestrijden van natuurbranden en beschikt over ruim 30 van dit soort voertuigen. Dit betekent dat er nog altijd veel materieel en menskracht aanwezig is in de regio om de eigen dekking te garanderen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com