Duitse vrouw vermist

Geplaatst op 30 mei 2011, om 09:46 uur

’s HEERENBERG – De politie in het Duitse Emmerik is op zoek naar de 59-jarige Maria Meyer die sinds donderdag 26 mei wordt vermist vanuit een verpleegtehuis. De vrouw werd daar verpleegd vanwege dementie. De politie sluit niet uit dat mevrouw Meyer in Nederland is.

Uit informatie tot dusver is gebleken dat de vrouw op de avond van 26 mei tussen half acht en tien uur haar kamer in het verpleeghuis heeft verlaten. De vrouw is vanwege haar ziekte ernstig verward, om die reden is men erg bezorgd om haar veiligheid en gezondheid.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Grensgebied
Door de politie was dezelfde nacht en de daaropvolgende dag een grootscheepse zoekactie op touw gezet waarbij ook een politiehelikopter en speurhonden werden ingezet. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de vrouw in de vroege avonduren van 27 mei nog gezien is in het centrum van Elten. Wat later is ze gesignaleerd in het Duits-Nederlandse grensgebied toen ze te voet was op de Emmerikseweg in de richting ’s-Heerenberg.

Roze handtas
Maria Meyer heeft het volgende signalement: 1.63 m lang, slank postuur en kort, donkerblond haar. Op het moment van haar verdwijning droeg ze een blauwe spijkerbroek, witte blouse, Turkoois blauwe pullover en zwarte schoenen. Verder heeft ze een roze handtas en een donkerblauwe beautycase bij zich. Getuigen, die de vrouw hebben gezien of weten waar ze verblijft, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Emmerik, telefoonnummer 0049-2821-5040. Maar u kunt ook contact opnemen met de plaatselijke politie via telefoonnummer 0900-8844.