Hennepkwekerijen ontmanteld

Geplaatst op 25 mei 2011, om 14:25 uur

DOETINCHEM/SILVOLDE – De politie heeft op dinsdag 24 mei een drietal hennepkwekerijen ontmanteld in de Achterhoek. Het gaat om twee kwekerijen met 160 en 303 planten aan de Havenstraat in Doetinchem en een kwekerij met 215 planten aan de Dr. Dreesstraat in Silvolde.

Alle kwekerijen zijn op dinsdagmorgen ontmanteld. In Doetinchem bevonden de kwekerijen zich in twee afzonderlijke bedrijfshallen. De stroom werd bij beide kwekerijen illegaal afgetapt. De eigenaar van één van de hallen, een 39-jarige man woonachtig in Duitsland, werd in een bedrijfspand aan de Transportweg in Doetinchem aangehouden. In dat pand werd tevens een hennepdrogerij aangetroffen. Hier zijn in het kader van wetgeving gericht op het ‘ontnemen’ van winsten verkregen uit criminele activiteiten, meteen twee auto’s in beslag genomen. Tegen de man volgt proces-verbaal.

In Silvolde werd in de kelder van een woning de kwekerij aangetroffen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt en is de bewoner, een 41-jarige man, aangehouden.

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenen en verdachten van de drie hennepkwekerijen.

Daar waar sprake was van het illegaal aftappen van stroom legt de energieleverancier vermoedelijk een naheffing op.