Politie zoekt getuigen van poging straatroof

Geplaatst op 26 mei 2011, om 16:06 uur

ZUTPHEN – De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof die woensdagochtend 25 mei plaatsvond bij een geldautomaat aan de Marinetsingel in Zutphen. Een 55-jarige vrouw uit Warnsveld stond te pinnen toen een onbekend persoon met geweld haar het geld afhandig wilde maken. De dader is er zonder buit vandoor gegaan.

Het incident vond rond 06.15 uur plaats. De vrouw was aan het pinnen toen er plotseling van achteren tegen haar aan werd geduwd. De onbekende man eiste haar geld, maar de vrouw reageerde alert en duwde de man van zich af. Ze kwam hierbij ten val en hield hier een pijnlijke arm en schouder aan over. De dader is er zonder buit op een fiets vandoor gegaan in de richting van de Spittaalstraat.

Het signalement van de man luidt; blanke man, geheel in het zwart gekleed, rond de 30 jaar, met een staartje in zijn haar. Hij was ongeveer 1,75 m lang, had een vlasbaardje en droeg een bril. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die de man denken te herkennen in bovenstaand signalement. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.