Verdachte gewelddadige aanranding opgepakt

Geplaatst op 3 mei 2011, om 15:42 uur

DOETINCHEM – De politie heeft een 20-jarige Doetinchemmer aangehouden, die verdacht wordt van de gewelddadige aanranding van een jonge vrouw in de Doetinchemse wijk De Hoop eerder dit jaar. Hij wordt op woensdag 4 mei voor de Raadkamer van de Rechtbank in Zutphen voorgeleid.

In januari en maart van dit jaar vonden in de wijk de Hoop in Doetinchem twee gewelddadige aanrandingen plaats. Laat in de nacht werden twee vrouwen na een avondje stappen op gewelddadige wijze aangerand. Het eerste incident deed zich voor in de nacht van zaterdag op zondag 30 januari 2011 aan de Burgemeester De Bruijnstraat en werd gepleegd ten opzichte van een 38-jarige Doetinchemse. De tweede aanranding vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 maart rond 03.30 uur op de Canadaparklaan. Hier was het slachtoffer een jonge Doetinchemse.

Politieonderzoek
Beide gewelddadige aanrandingen werden vanaf de eerste melding uitgebreid onderzocht. Naast een buurtonderzoek werd ook een passantenonderzoek ingesteld. De informatie die de politie optekende in beide onderzoeken bleef beperkt. Gezien het gewelddadige karakter van beide aanrandingen besloot de politie andere onderzoeken op een laag pitje te zetten.

Het rechercheteam werd uitgebreid en om tactische redenen werd er inhoudelijk niet over het politieonderzoek gecommuniceerd via de media. Ook nu wordt deze informatie niet vrijgegeven.

Aanhouding
Op dinsdag 19 april werd een 20-jarige Doetinchemmer aangehouden. Hij wordt in ieder geval verdacht van de tweede gewelddadige aanranding. Hij is de afgelopen periode uitgebreid verhoord, maar hij heeft nog geen bekentenis afgelegd.

Forensisch onderzoek
Naast alle verklaringen die in het onderzoek zijn vastgelegd, loopt er ook nog een forensisch onderzoek. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Slachtoffers
De beide slachtoffers zijn van de aanhouding op de hoogte gebracht. De politie vraagt vrouwen die mogelijk ook op een vreemde of gewelddadige wijze door een manspersoon zijn benaderd en nog niet eerder hebben gereageerd op een oproep in de media, om alsnog met de politie contact op te nemen. Dit kan via 0900 – 8844. Het kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.