Voorkom een overval - GelreNieuws        

Voorkom een overval

Geplaatst op 31 mei 2011, om 15:18 uur

REGIO – Naar aanleiding van een recente overval op een pizzakoerier in Zutphen, roept de politie ondernemers op voorzichtig te zijn waar zij medewerkers naar toe sturen.

In deze specifieke zaak werd een pizzakoerier met een bestelling gestuurd naar een donkere plek aan de Stoven in Zutphen. Hier werd hij door drie personen overvallen en mishandeld.

De impact van een overval op slachtoffers is enorm. Mede daarom heeft de aanpak van overvallen prioriteit voor de politie. Alles wordt in het werk gesteld om overvallen te voorkomen en overvallers op te sporen. Echter, niet alleen de politie maar ook ondernemers hebben een verantwoordelijkheid om de kans op een overval tot een minimum te beperken.

Maatregelen die ondernemers kunnen nemen zijn bijvoorbeeld te zorgen voor een transparante etalage, het verkleinen van de hoeveelheid contant geld in het pand en het treffen van veiligheidsmaatregelen rondom openen en sluiten van het bedrijf en het afstorten van geld.

Goed werkgeverschap
Deze maatregelen dienen niet alleen het bedrijfsbelang maar behoren bij goed werkgeverschap. Je doet er immers alles aan om je medewerkers te beschermen tegen het trauma van een overval. Hierbij hoort ook dat medewerkers niet met geld op pad worden gestuurd naar donkere plekken. Een pizzakoerier sturen naar een donker park is niet verstandig.

Wil een klant zijn bestelling niet bij een huis of bedrijf afgeleverd hebben, zorg dan in elk geval dat op een goed verlichte en niet afgelegen plek wordt afgesproken. Ook is het te overwegen om in een dergelijk geval de koerier niet alleen te laten gaan. Noteer verder altijd het telefoonnummer van de besteller. Op deze manier voorkom je veel narigheid..

Meer tips voor ondernemers zijn te vinden op www.nog.nl/overvallen