Aanhoudingen na schietincident Doetinchem

Geplaatst op 7 juni 2011, om 17:32 uur

DOETINCHEM – Naar aanleiding van de vechtpartij en het daarop volgende schietincident in Doetinchem zijn maandagavond 6 juni drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij hadden zich bij de politie gemeld en hun betrokkenheid werd reeds door het rechercheteam onderzocht. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Na het schietincident van zaterdag 4 juni in Doetinchem waarbij een 28-jarige Doetinchemmer zwaar gewond raakte, heeft de plaatselijke politie assistentie gekregen van een regionaal rechercheteam. In de afgelopen dagen heeft het Team Forensische Opsporing een uitgebreid forensisch onderzoek ingesteld en zijn er door de politie tientallen verklaringen opgenomen. Diverse mensen hebben zich spontaan bij de politie gemeld, anderen hebben gereageerd naar aanleiding van de berichtgeving in de media.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Mogelijke aanleiding
Al snel was duidelijk dat aan het schietincident een vechtpartij vooraf is gegaan. In de loop van de afgelopen dagen is het vermoeden ontstaan, dat een ruzie tussen twee groepen de vermoedelijke aanleiding is geweest voor het gebeuren van afgelopen zaterdag. Of dit uiteindelijk ook de daadwerkelijke reden is geweest, zal pas aan het eind van het onderzoek blijken.

Aanhoudingen
Op maandagavond 6 juni hebben zich drie mannen bij de politie gemeld. Hun betrokkenheid werd al door het rechercheteam onderzocht en zij zijn in overleg met de officier van justitie aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en hun verklaringen kunnen mogelijk duidelijkheid geven over het schietincident. Aangezien er meer mannen bij het incident betrokken zijn geweest en meer aanhoudingen worden verwacht, worden er geen mededelingen gedaan over de identiteit van de ingesloten mannen.

Tips

De politie vraagt mensen die zaterdagmiddag bij of in de omgeving van het bos achter het Slingelandziekenhuis mannen hebben gezien die in verband met het incident kunnen worden gebracht, contact op te nemen met 0900 – 8844. De mannen kunnen lopend zijn geweest, maar ook in een auto hebben gezeten. Men kan ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.