Treinverkeer plat door aanrijdingen - GelreNieuws        

Treinverkeer plat door aanrijdingen

Geplaatst op 7 juni 2011, om 17:11 uur

JOPPE/WINTERSWIJK – Door twee aanrijding op het spoor ligt het treinverkeer dinsdagmiddag tussen Zutphen en Deventer en het treinverkeer tussen Winterswijk en Doetinchem voorlopig plat.

Kort voor half vijf kwam een trein ter hoogte van de Lochemseweg N339 in Joppe in botsing met een persoon. Volgens de politie gaat het om suïcide. Vanwege het politieonderzoek is naar verwachting tot 19 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Zutphen en Deventer. De NS adviseert reizigers om te reizen via Apeldoorn.

Kort na half vijf was er een aanrijding tussen een trein en een personenauto op de Klandermansweg in Winterswijk. De 47-jarige automobilist uit Winterswijk zag de naderende trein op de onbewaakte overweg te laat. De man probeerde nog achteruit de overgang af te rijden maar kon niet meer voorkomen dat de voorkant van de auto door de trein werd geschampt. De automobilist kwam met de schrik vrij. Ook hier ligt vanwege het politieonderzoek het treinverkeer stil. Tussen Winterswijk en Doetinchem moeten reizigers naar verwachting tot 20:30 uur rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.

Dinsdagmiddag waren er ook al problemen op de lijn Arnhem – Winterswijk. Toen werd bij Wehl de trein stilgezet, omdat de politie op zoek was naar een passagier die in Doetinchem een marktkoopman had bestolen. Hij kon worden aangehouden.