Branden door blikseminslagen

Geplaatst op 28 juni 2011, om 22:32 uur

APELDOORN –In de regio Noord- en Oost-Gelderland ontstond dinsdagavond 28 juni op diverse plaatsen overlast als gevolg van de extreme weersomstandigheden. Als gevolg van blikseminslag ontstond er in enkele woningen in Apeldoorn en Putten brand. In Ermelo ontstond er brand in een veeschuur. Er is niemand gewond geraakt.

Hevig onweer en regenbuien trokken rond 22:00 uur over de regio. De hulpdiensten kregen veel overlastmeldingen en op enkele plekken bleek brand uitgebroken te zijn door blikseminslag. Ook kwamen er meldingen van omgewaaide bomen en wateroverlast binnen bij de meldkamer.

Apeldoorn – Gaaiweg
Rond 22:00 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er na een blikseminslag brand was uitgebroken in een woning aan de Gaaiweg in Apeldoorn. De brand sloeg over naar een naastgelegen woning en ook een derde woning raakte beschadigd. Bij de branden raakte niemand gewond. Twee woningen waren onbewoonbaar als gevolg van de brand. De bewoners verblijven bij bekenden of familieleden.

Apeldoorn – Sambastraat
Ook in een woning aan de Sambastraat ontstond als gevolg van blikseminslag brand. De brandweer had de brand snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

Putten
In een woning aan de Luitgardestraat in Putten ontstond rookontwikkeling na een blikseminslag. De brand heeft zich niet verder uitgebreid en raakte niemand gewond.

Ermelo
In een veeschuur aan de Leuvenumseveld in Ermelo ontstond brand. Door de brand is een gedeelte van een kalverschuur verwoest. Het is onbekend of er tijdens de brand dieren in de schuur aanwezig waren.

Alert
De hulpdiensten zijn als gevolg van de meldingen intensief gaan samenwerken om alle incidenten gecoördineerd af te handelen. Zij bleven een deel van de nacht extra alert in verband met eventuele nieuwe onweer- en regenbuien.