Diverse aanhoudingen tijdens stapnacht Apeldoorn

Geplaatst op 26 juni 2011, om 20:21 uur

APELDOORN – De politie heeft in de uitgaansavond van zaterdag op zondag 26 juni in Apeldoorn diverse aanhoudingen verricht. Diverse ‘brandjes’ konden worden geblust en de aangehouden verdachten worden vandaag verhoord.

Het ergste incident deed zich aan het eind van de stapnacht voor. Een conflict tussen enkele jongelui op de Nieuwstraat escaleerde. Over en weer werden klappen uitgedeeld. Toen één van de betrokkenen op de grond viel, werd hij twee keer vol in zijn gezicht getrapt. Hij liep een behoorlijke snee in zijn wang op. Agenten konden de verdachte, een 20-jarige Deventenaar direct aanhouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 20-jarige Apeldoorner werd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een café een andere bezoeker met een mes te hebben bedreigd. De verdachte werd kort na het incident in de stad aangetroffen. Het mes was afgepakt en werd aan de politie overgedragen.

Een 27-jarige Apeldoorner werd aangehouden omdat hij amok maakte. Hij was het niet eens over de rekening in een horecazaak en eenmaal buiten was hij niet voor rede vatbaar. Hij negeerde de aanwijzingen van de agenten die hem probeerden te kalmeren. Hierop werd van hem gevorderd om het centrum te verlaten. Ook dit was hij kennelijk niet van plan. Toen hij een zet in de goede richting kreeg, kwam de man te vallen en nam direct een gevechthouding aan. Hij werd met hulp van een omstander aangehouden. Bij het overbrengen probeerde hij een agent een kopstoot te geven en spuwde hij hem in het gezicht.

Een 15-jarige Apeldoorner werd aangehouden omdat hij op de Hoofdstraat tegen een geparkeerd staande auto schopte. Dit werd door agenten gezien en hij is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

In sommige zaken dienen nog getuigen worden verhoord en de politie maakt proces-verbaal op.