Drie jongens mishandeld in Lichtenvoorde - GelreNieuws        

Drie jongens mishandeld in Lichtenvoorde

Geplaatst op 5 juni 2011, om 19:34 uur

LICHTENVOORDE – De politie onderzoekt de mishandeling van drie jongens (twee van 19 en een van 20 jaar oud) uit de gemeente Bernheze in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni in Lichtenvoorde.

De politie werd om 04:30 uur gebeld over het voorval op de Europaweg in Lichtenvoorde en trof de jongens ter plekke aan. Twee van de drie jongens zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen was kort buiten bewustzijn geweest en klaagde over hoofdpijn, bij de andere  jongen was een tand afgebroken. Zij bleken zonder aanleiding in elkaar te zijn geslagen, ook nadat zij al op de grond lagen. De jongens waren lopend op weg naar hun  logeeradres toen zij drie nog onbekende jonge mannen tegenkwamen. Een van hen pakte in eerste instantie een mobiele telefoon af van een van de Brabantse jongens, maar snel daarna begonnen de daders het drietal uit Bernheze te slaan en te schoppen. Daarna renden de daders naar een verderop geparkeerde auto, die de N-18 richting Lichtenvoorde opreed. De auto leek op een Opel Astra.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen, of mensen die aanslaan op het signalement van de daders en de auto waar zij in reden.

De daders zijn alle drie ongeveer 20 jaar oud en hebben een getinte huid en zwart haar. Twee van hen hebben een vrij breed en gespierd postuur, de derde dader is wat mollig. De drie mannen zijn vrij lang. De gespierde jongens ongeveer 1.80/1.85 lang, de wat forsere man is ongeveer 1.90/1.95 lang. Qua kleding is bekend dat een van de gespierde jongens donkere kleding droeg met een donkerblauwe spijkerbroek met witte vlekken of strepen. De forsere man droeg een rood shirt met grijze opdruk.

Getuigen of tipgevers kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).