Snorfietser probeert politiebiker te ontvluchten

Geplaatst op 5 juni 2011, om 19:35 uur

EIBERGEN – De politie heeft zaterdagavond 4 juni een 19-jarige man snorfietser uit Eibergen aangehouden wegens zijn gevaarlijke rijgedrag. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politiebikers kwamen de man rond 23:20 uur tegen op de Kruiskamplaan in Eibergen. Omdat de snorfietser zonder licht reed werd hij door hen gemaand om te stoppen. Dit negeerde hij, waarna de snorfietser de N18 opreed richting Groenlo en er vandoor ging. Een van de politiebikers zette de achtervolging in.

De man stak van het ene fietspad over naar het andere en ging daarna op de linkerrijbaan van de N18 rijden. Toen er een auto naderde op een plek waar beide rijbanen gescheiden worden door stoepranden, kon de man nog net op tijd van rijbaan wisselen via een fietsoversteekplaats. Door deze actie raakte de 19-jarige wel aan het slingeren en kwam even verderop ten val. Ook na de val zette de bestuurder zijn vlucht rennend voort. De politiebiker achterhaalde hem al snel, maar op datzelfde moment werd de snorfiets, die op de rijbaan was blijven liggen, overreden door een auto. De snorfiets, die onverzekerd bleek, is total loss en ook de auto liep schade op.

De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Een blaastest wees uit dat de man niet onder invloed van alcohol was. Wel krijgt hij een proces-verbaal wegens zijn gevaarlijke rijgedrag, het negeren van een stopteken van de politie, onverzekerd rijden en rijden zonder licht. De snorfiets is in beslag genomen, mede omdat er een kentekenplaatje op zat die niet bij de snorfiets hoorde. De politie onderzoekt de herkomst van de snorfiets.