Grote brand in centrum Heerde

Geplaatst op 6 juni 2011, om 09:40 uur


HEERDE  –
In de nacht van zondag op maandag 6 juni heeft er brand gewoed in een pizzeria aan de Bonenburgerlaan in Heerde. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en houdt er rekening mee dat de brand kan zijn aangestoken.

De hulpdiensten kregen omstreeks 01.50 uur een melding dat er geluiden waren gehoord bij de pizzeria en enkele mensen waren gezien die wegliepen bij het pand, waar vrijwel gelijktijdig ook rook uit kwam. Ter plaatse ontdekte de politie dat er een brand woedde in de pizzeria. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar mogelijke verdachten, maar niemand meer aangetroffen. Bij de ingang bleek sprake van een kapotte ruit, de politie onderzoekt of het om braakschade gaat.

De brandweer kwam ter plaatse en zette ook een hoogwerker in bij de bluswerkzaamheden. De brand is overgeslagen naar naastgelegen panden, die ook forse schade opliepen. Diverse omwonenden waren zelf al hun woning uitgekomen, of werden verzocht dit te doen. Rond 06.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Een brandweerman raakte licht gewond door een geknapte slang die hij tegen zijn lichaam aan kreeg. Hij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en roept mensen die mogelijk iets hebben gezien wat ermee te maken kan hebben gehad, op om de politie te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De personen die wegliepen bij de pizzeria vlak voor de brand uitbrak zouden zijn weggelopen via de Kanaalstraat.