Hennepkwekerijen ontmanteld - GelreNieuws.nl

Hennepkwekerijen ontmanteld

Geplaatst op 30 juni 2011, om 17:23 uur

HATTEM/WAPENVELD – De politie heeft donderdag 30 juni twee hennepkwekerijen ontmanteld. In Wapenveld werd in een woning een kleine kwekerij aangetroffen. In Hattem werd in een leegstaand pand in het centrum een heel grote kwekerij aangetroffen. Voor de afvoer van de in beslag genomen spullen wordt het vrachtverkeer in Hattem tijdelijk omgeleid.

Volgens anonieme meldingen zouden er in een woning aan de Nagtegaalweg in Wapenveld en in een leegstaand pand aan de Achterstraat in Hattem hennepkwekerijen worden geëxploiteerd.

Donderdagochtend werd bij beide panden door de politie een onderzoek ingesteld. In de woning werd op zolder een kwekerij met zo’n 50 planten aangetroffen. In Hattem ging het om enkele honderden planten die op de eerste- en zolderverdieping werden gekweekt. In beide gevallen werd de stroom illegaal afgetapt.

In Hattem is een 57-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor verhoor. De bewoner van de woning, een 40-jarige man, meldde zich bij de politie en is inmiddels verhoord.

Alle planten en attributen voor de hennepkweek worden afgevoerd. In Hattem zorgt dit in het centrum voor enige overlast voor het vrachtverkeer. Dit wordt door politiemensen omgeleid.

Na afronding van het onderzoek wordt proces-verbaal opgemaakt.